CTB Automatisering is 13 mei 2002 opgericht door Marco Baas, na een aantal jaar gewerkt te hebben in computerwinkels besloot hij om voor zichzelf te beginnen met als hoofd doelgroep het Midden- en KleinBedrijf.

In onderstaand verhaal kunt u de historie lezen van de afgelopen jaren en de ontwikkelingen van CTB Automatisering.

Marco is begonnen met CTB Automatisering vanuit een verbouwde slaapkamer met een bureau en een werkbankje, de opdrachten werden meer en groter waardoor er een ruimtegebrek ontstond.

Daarom werd er gekeken naar een grotere locatie en deze werd gevonden aan de Spoorstraat 6 in Ruurlo

CTB Automatisering had hier de beschikking over een ontvangst ruimte, kantoor en grote werkplaats. Dit was op zich een mooie locatie en oplossing waar veel reparatie’s uitgevoerd zijn en vele computer systemen zijn geassembleerd. In de tijd werd de nadruk gelegd op service op locatie in plaats van assemblage en onderhoud op kantoor, hierdoor was Marco weinig op kantoor en werd de overvloed van ruimte overbodig.

Daarom besloot Marco te kijken naar andere mogelijkheden. En hij kreeg een vergunning om een kantoor aan huis te bouwen. Dus in 2008 werd er een kantoor aangekocht in de vorm van een Blokhut met alle gemakken voorzien.

Naast onderhoud van systemen en netwerken is ook de advisering wat betreft de infrastructuur en toekomstvisie sterk toegenomen, tevens bemiddeld CTB Automatisering met regelmaat tussen diverse partijen waardoor de bedrijven één aanspreekpunt hebben.

In 2012 zijn de IT diensten uitgebreid met grafische vormgeving, dit was altijd een hobby van Marco. Toen er een aantal vragen kwamen om wat te ontwerpen heeft Marco besloten om ook dit op te nemen binnen CTB Automatisering.

Door een verhuizing heeft CTB Automatisering  in 2014 afstand moeten doen van de “blokhut” en is haar kantoor bij DPC Solutions in Ruurlo aan de Zuivelweg 9 gevestigd. Dit was een ideale oplossing aangezien Marco de buitenopdrachten uitvoert voor DPC Solutions. Hierdoor is een prettige samenwerking ontstaan.

In 2017 is er een partnerschap ontstaan met PlanPlan Internet BV gevestigd in Assen. CTB Automatisering adviseert en levert zwembaden door heel Nederland kassa systemen met of zonder toegangscontrole.

In 2018 is Marco wederom verhuisd en daar was ook de mogelijkheid om wederom kantoor aan huis te hebben.

De focus voor de toekomst is om de bestaande klanten te blijven voorzien van betrouwbare servicegerichte hulp en actieve begeleiding bij IT gerelateerde zaken, daarnaast zullen we de bestaande zakelijke klantenkring uit gaan breiden. Tevens zullen er meer samenwerkingen gaan komen met collega bedrijven.

Door de zeer ruime ervaring en kennis heeft CTB Automatisering bewezen een goede en betrouwbare partner te zijn op  het gebied van automatisering.

Oude logo CTB Automatisering (2002-2014)
Pand spoorstraat 6 te Ruurlo
De blokhut van CTB Automatisering